ADEN + ANAIS SVØPETEPPE - WINK FEATHER

kr 289.00
Inkl. MVA
På lager
Referanse:
Beskrivelse

Svøpeteppe (120cm x 120cm) . Kommer i gaveeske.  Forvasket 100% bomulls musselin som bare blir mykere for hver gang du vasker det. Løst vevd med en spesiell teknikk, som gjør stoffet ekstra elastisk og luftig. Stoff vevd på denne måten kalles musselin. Den gode pusteevnen til musselin gjør at barnet lett kan regulere kroppstemperaturen og ikke blir for varmt. Teppene er meget anvendelige og kan brukes til alt fra svøping, som vognteppe, gulpeskydd, på stellematten, som koseteppe, over vognen (skal ikke dekkes til), som skjerf til mor osv. Her er det kun fantasien som setter begrensinger. Kommer i mange lekre design. Kommer også i bambus.

Om svøping:

Svøping er en gammel praksis; mødre har svøpt barna sine i århundrer over hele verden. Årsaken er enkel: Svøping kan bidra til å roe et spedbarn. Svøping etterligner miljøet i mors mage, hvor barnet har ligget trangt, varmt og trygt. Bevegelsene var vektløse, lette og frie. Verden utenfor mors liv, derimot, kan være overveldende og kald, med mange inntrykk og impulser. Barnet må bli kjent med følelsen av sin egen kroppsvekt, og det å styre bevegelsene sine selv. Dette kan føre til at barnet blir urolig og har vansker med å roe seg på egenhånd. Ved å svøpe barnet, opplever barnet den samme tryggheten og varmen som i mors mage.

Svøping har mange fordeler. Det kan blant annet hjelpe et barn å holde en jevn kroppstemperatur. Barnet selv avgir ingen eller liten varme den første tiden, og er avhengig av klær og tepper for å holde en jevn varme.

Barnet er født med en rekke reflekser, og en del av disse er svært aktive de første månedene. Spesielt moro-refleksen forstyrrer ofte søvnen, og den brå oppvåkningen gjør det vanskelig for barnet å roe seg igjen. Ved å svøpe barnet, kan barnet sove uten å bli forstyrret av disse refleksene, og dermed sover barnet lenger.

Svøping er bevist å fungere godt for å roe spedbarn som lider av kolikk, eller som har en urolig periode med mye gråt og lite søvn. Grunnen til det er at nærheten hjelper barnet til å roe seg, og føle seg trygg. Et rolig barn er mer mottakelig for trøst og sosialt samspill, og dermed kan svøpingen bidra til et bedre samspill og tilknytning.

Produktdetaljer

Spesifikke referanser

16 andre produkter i samme kategori:
Sist vist

Meny

Innstillinger